Victoraș ”Brusc” Astafei

astafei Victoraș Astafei este un tip pasionat de poezie, este un tip pasionat de problematica Roșiei Montane, gătește și e fan PlayStation. Foarte bine pentru el, e bine, în general, să nu rămâi liniar, să te dezvolți în mai multe domenii, să fii ancorat în ceea ce se întâmplă pe lângă tine, nu să treci precum gâsca prin apă! Victoraș Astafei se încăpățânează, însă, să fie și fotbalist, chiar dacă, în mod real, e doar jucător de fotbal.

Faptul că a fost adoptat rapid de fanii Petrolului, la început, s-a datorat, în primul rând, abilității sale de a miza pe acest aspect, în afara fotbalului Victoraș fiind un tip sociabil, plăcut! Partea proastă pentru el este aceea că, la capitolul fotbal, de când îl cunosc eu a fost un tip „brusc”. Caracterizat de o dorință fantastică, de o ambiție cu mult peste aceea pe care o au cei mai mulți jucători de pe la noi, Astafei a devenit popular tocmai pentru că este genul de jucător care bagă capul în talpa adversarului, fără menajamente. Aleargă enorm, e dedicat, dar rata prostiilor pe care le face pe teren este net superioară celei a lucrurilor bune. Și asta tot din cauza faptului că este ”Brusc”.

Precipitarea asta îl definește, altfel nu ar mai fi Astafei. Dar, dacă ar fi capabil să își ordoneze acțiunile bezmetice de pe teren, ar putea deveni un câștig și pentru el și pentru echipă. Nu cred că se va ordona vreodată în aceste acțiuni, e prea târziu să mai facă asta! Sau e prea târziu să o mai facă și cu rezultate bune!

Rednic a spus, la finalul meciului cu Viitorul, că a avut discuții cu el și i-a explicat că trebuie să se tempereze și să joace simplu. Simplu a jucat, mai ales când a pierdut mingea la golul al doilea al Viitorului, dar de temperat nu s-a temperat, fiind același rătăcit pe terenul de fotbal.

Are o perioadă dificilă în viața lui, a sugerat Rednic, și atunci e de neînțeles Rednic prin faptul că nu îl menajează, lăsându-l pe bancă. De ce să-l expui pe jucător, dacă nu înțelege sau nu poate să joace ceea ce îi ceri?

Una peste alta, însă, în tot acest retur de campionat, dar nu numai, Astafei, pe care s-a mizat exagerat de mult și căruia i-au fost date sarcini pe care nu e capabil să le îndeplinească ( mai ales atunci când era folosit vârf, deși el are probleme reale în lovirea balonului) are, în aceste momente, eficiența pe care ai avea-o tu, ca om, atunci când ți-ai tăia unghiile cu polizorul!

Așa arată și jocul lui Victoraș ”Brusc” Astafei! Care nu poate aduce acum niciun fel de câștig în jocul Petrolului. El și banca de rezerve ar da naștere unui parteneriat mai productiv pentru Petrolul!

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*