Victor Osimhen – probabil cel mai bun marcator al viitorului în fotbal!

osimhen Este un nume care trebuie reținut. Pentru aceia care nu au urmărit meciurile Cupei Mondiale U 17, competiție găzduită de Chile, el este un necunoscut.

Nigerianul care va împlini 17 ani pe 29 decembrie a devenit campion mondial cu naționala țării sale, antrenată de Emmanuel Amunike, dar a uimit lumea fotbalului cu performanțele sala fotbalistice.

La nici 17 ani, cu o înălțime de 1.85, cu o lejeritate în alergare fantastică și cu o tehnică de lovire a mingii ireproșabilă, Osimhen a devenit și cel mai bun marcator din istoria CM U 17, reușind 10 goluri la turneul final. Mai mult, el a marcat în toate cele 7 meciuri pe care Nigeria le-a disputat la acest turneu.

Pentru obținerea semnăturii lui Osimhen, de fapt a părinților, pentru că așa spune FIFA în cazul fotbaliștilor care nu au 18 ani, se bat acum toate marile forțe din Anglia, dar și PSG, logic. Primii care au fost interesați de el au fost cei de la Tottenham, clubul londonez fiind dispus să achite 2 milioane de lire sterline pentru acest juncător de nici 17 ani!

Câte cluburi din România au avut scouteri în Chile, la acest turneu? Nu știu exact, dar nici nu am auzit să fie vreunul. Sigur, nu poți să îl aduci pe Osimhen în România, că nu există forța financiară, dar puteau fi aduși alți puști talentați, pentru că au fost cu duiumul.

Oricum, Osimhen pare a fi pariul viitorului în fotbalul mondial și are toate șansele , dacă nu se va accidenta, să devină cel mai bun marcator al fotbalului mondial, până la finalul unei cariere care a început formidbil!

foto: theworldgame.sbs.com.au

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*