Un rezultat bun, dar după un joc slab al naționalei noastre: Italia – România 2-2

romania Pentru suporterii de rezultat, așa cum  sunt cei mai mulți în România, acest 2-2 obținut cu forcepsul în Italia  va fi supralicitat. Ceea ce nu este cazul, pentru că în termeni fotbalistici acesta se poate numi un rezultat accidental.

Asta pentru că jocul României a fost slab, mediocru în apărare și axat exclusiv pe sclipiri individuale în atac. A fost 2-2 doar pentru că italienii au tratat superficial multe din situațiile bune pe care le-au avut în atac și, cu aceeași superficialitate au tratat și faza defensivă.  România lui Iordănescu are o tactică simplă: stă cu fundul în poartă și, poate-poate greșesc adversarii să dăm și noi gol. Acum a ieșit, dar asta nu merge mereu.Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, s-a văzut tocmai de la Bologna ceea ce știam cu toții: actuala echipă națională e mică atunci, atunci când joacă împotriva unei echipe mari!

Iar la Euro, peste echipe mari vom da, cele de teapa noastră fiind doar  trei: Irlanda de Nord, Ungaria și Albania. În rest…

Nu e nimic dramatic, deocamdată, trebuie să mai creștem, e simplu. Dar arta va consta în slecția care va putea face să crească această națională, care pe faza de atac arată la fel de bătrână ca Iordănescu.

Hoban a fost singurul peste medie, prin ceea ce a jucat.

Bila albă este golul reușit de Andone, în prelungiri, puștiul ăsta având viitor, dacă va fi titularizat în dauna unui Keseru perimat. Și, mare atenție la fundașii centrali. Pentru că se bate prea mult monedă pe chestia aia cu ”cea mai bună defensivă din preliminarii”. Dacă mergem la Euro cu Grigore și Chiricheș în centrul apărării, merge degeaba!

foto: dolcesport

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*