Semifinale cu iz african la Campionatul Mondial U 17

u17chile Campionatul Mondial U 17 la fotbal, găzduit de Chile, a ajuns în faza semifinalelor. Competiția care atrage ca un magnet scouterii cluburilor din toată lumea, mai puțin din România, logic, a fost și de această dată una care a impresionat, semn că nivelul fotbalului mondial nu mai ține de multă vreme cont de vârstă.

Dacă în România Ianis Hagi, jucător de 17 ani, este privit ca un talent uriaș, înseamnă că nimeni nu s-a uitat la Cupa Mondială din Chile,  să vadă acolo adevăratele talente mondiale la acest nivel de vârstă.

Nigeria a ajuns din nou în semifinale, ea fiind campioana en-titre la această categorie. Și în semifinale va da peste Mexic, aceasta fiind, în fapt, reeditarea finalei ediției trecute. La forța pe care a etalat-o Nigeria în acest turneu, în special în optimi și în sferturi (6-0 cu Australia și 3-0 cu Brazilia) pare principala favorită și de această dată.

În cealaltă semifinală, singura reprezentantă a Europei, Belgia, va da piept cu altă echipă africană, Mali. De remarcat faptul că Belgia și Mali sunt doar la a doua prezență la un turneu final.

Cu două echipe din patru provenind din Africa, e limpede că viitorul fotbalului de pe acest continent pare unul roz, puștii de acum fiind așteptați să confirme și la seniori, nu peste multă vreme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*