Schimbarea lui Sebi Tudor ar fi o nouă greșeală!

eusebiu-tudor De la aducerea lui Mutu și Zicu, provocând o gaură financiară enormă, conducerea clubului a ținut morțiș să meargă din greșeală în greșeală. L-a schimbat pe Răzvan Lucescu după un egal la Pandurii (ăsta a fost pretextul oficial, dacă vreți, motivul fiind cu totul altul) cu Gigi Mulțescu, deși era evident că Smurdul și performanța pe care o urmărea Petrolul atunci erau două linii paralele. Apoi, logic, a plecat Mulțescu, dar a venit Rednic, altă bălăcăreală de doi lei pomana, cu ambiții ale Puriului mascate în atacuri la jucători și la conducere. A plecat și Rednic, a venit Teja, din umbră, cu Sinescu la vedere. Era proiectul, vezi Doamne, ca Teja să preia echipa din vară. Nu a mai preluat-o, au preluat-o Joița și Selymes. Altă păcăleală ordinară, eșecul acesteia fiind lesne de anticipat. Acum a fost numit, în sfârșit, un antrenor ploieștean, care a jucat la Petrolul, care știe ce înseamnă spiritul Petrolului. Singurul lucru bun din lungul șir de erori, enumerate.

Sebi Tudor, pe care doar adevărații suporteri ai Petrolului îl cunosc, a preluat echipa înaintea unor meciuri cu Astra, ASA Târgu Mureș. Craiova și Viitorul. E drept, a luat doar un punct din aceste jocuri, dar, așa cum am spus încă de la numirea lui Tudor, trebuie să existe răbdare. Nu de alta, dar el a preluat din mers un mecanism anapoda, creat de ”arhitectul” Joița, și nici nu a avut bafta să joace cu Iași, Chiajna, Voluntari sau Botoșani, echipe gripate ale campionatului.

Să crezi că o nouă schimbare de antrenor ar face bine echipei, acum, e o nebunie! Doar stabilitatea băncii tehnice până la finalul stagiunii poate fi o soluție. Cei care îi cer demisia lui Sebi Tudor ori nu știu fotbal, ori au alte interese.

Hai să fim serioși! Care antrenor cu ștaif, din liga I, putea garanta că, dacă venea la Petrolul, în locul lui Tudor, câștiga măcar unul din meciurile cu Astra, ASA, CSU Craiova sau Viitorul? Atenție! Cu jucătorii pe care i-a avut la dispoziție și Tudor!

Asta nu înseamnă că Sebi nu ar trebui să regleze din mers lucrurile și să înțeleagă faptul că Marinescu nu mai poate, efectiv, să joace mai mult de o jumătate de oră, că singurul mijlocaș central pe care se poate baza acum este Bucșa, Ropotan fiind o glumă proastă, și că, din păcate, se poate baza doar pe un atacant, Moussa, care se zbate, dar nu știe cu mingea! Salazar va fi o soluție, e clar, iar Farina poate ar da un alt randament pe un post diferit!

Sunt teme de reflecție pentru actualul antrenor, care caută soluții, dar care nu trebuie să se gândească acum la faptul că va fi demis înainte de a începe, practic, reconstrucția! Ar fi o greșeală!

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*