Șansa handbalistelor de la CSM Ploiești pentru o clasare în primele 5!

hadnbalcsmploiesti Cu cinci etape rămase de disputat în actuala ediție a Ligii Naționale, handbalistele de la CSM Ploiești mai au șanse matematice de a se clasa între primele 5 echipe ale ierarhiei.

Ținând cont de programul formațiilor Corona Brașov, HCM Roman și Dunărea Brăila, echipe clasate acum pe locurile 3-5, este limpede că CSM Ploiești mai poate spera la locul 5 doar dacă o ”scoate” de acolo pe Dunărea Brăila.

Echipa antrenată de Neven Hrupec are  avantajul meciurilor directe cu formația brăileană, dar are de recuperat și 4 puncte față de această grupare.

În cele 5 meciuri rămase de disputat, ploieștencele pot aduna 9 puncte, dacă vor câștiga meciurile ”la îndemână”, cu Slobozia, Măgura Cisnădie și HC Alba Sebeș. fiind imposibil de prognozat vreun punct din disputele cu CSM București și HCM Baia Mare. În aceste condiții, CSM ar acumula 45 de puncte, ceea ce însemană că Brăila, în ultimele 5 etape, nu trebuie să acumuleze mai mult de cinci puncte.

Brăila mai are de jucat în deplasare cu U Jolidon Cluj, cu HC Zalău și cu Corona Brașov, iar acasă cu HCM Râmnicu Vâlcea și cu HCM Roman. Dacă va câștiga două dintre aceste partide, Dunărea Brăila nu mai poate fi depășită de CSM Ploiești.

Șansele CSM-ului sunt mici, dar există, cel puțin deocamdată. Cert este, însă, faptul că fetele de la CSM și-au accentuat în acest final de sezon regretul cauzat de pierderea celor 5 puncte din tur, cu Slobozia și Cisnădei, puncte care, acum, ar fi implicat echipa din Ploiești în lupta pentru locul al treilea, adică acela care desemnează în România, campioana ”muritorilor”, CSM București și HCM Baia Mare având statul de ”zeități”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*