Să nu ne ascundem după deget: parteneriatul Joița – Selymes nu e bun pentru Petrolul!

sleymesjoita Cine a avut ideea de a le da celor doi șansa de a deveni oficiali ai Petrolului a cam fost lipsit de idei!

Se spune că este bine, la un început de drum, să fii optimist și să dai girul unor oameni care vor să demonstreze ceva. Dar reflexivele astea ne omoară și faptul că ne ascundem în spatele lor.

Eu nu cred, la câte am văzut în fotbal până acum, că soluția asta este cea care să renască Petrolul. Este o opinie, asumată, dar pe care o și argumentez.

În primul rând, Selymes este doar un apendice al colaborării cu Joița. Adică antrenorul principal al Petrolului a fost numit doar pentru că Joița l-a ales să îi promoveze jucătorii pe care-i va aduce la Ploiești. Este un criteriu fals de selecție, care nu poate aduce nimic bun. Apoi, Selymes nu cred că și-a schimbat peste noapte filosofia despre fotbal. Ca antrenor, Selymes, pe care l-am admirat ca jucător, a arătat doar că schingiuiește fotbalul, îl chinuie, îl distruge. Dacă vă amintiți meciuri ale echipelor antrenate de Selymes care să vă placă, înseamnă că ați văzut meciuri în plus față de mine.

Concret, nu poți construi o echipă cu unul care este predispus, fotbalistic, să distrugă.

Cu Joița e și mai spectaculos. El, care a fost prieten bun cu Ana Maria Prodan, cu Ioan Niculae, de la Astra, cu Valerii Moraru, de la Rapid și cu mulți ații, în funcție de interese și de jucătorii pe care trebuia să-i plaseze, spune acum că e  petrolist pentru că l-a adus pe Hamza la Ploiești. Uitând să spună că, de fapt, îl adusese pentru Astra și că tunisianul a ajuns la Petrolul conjunctural.

Nu cred, ca și în cazul lui Selymes, că Joița s-a transformat peste noapte și că universul lui se va restrânge la Petrolul.

Este corect, poate, că din punct de vedere al afacerilor, parteneriatul celor doi prezentați astăzi de Petrolul poate avea o justificare. Dar este fals să credem că, pentru un club ca acesta, pentru fotbalul în sine, pentru fani, pentru tot ceea ce înseamnă Petrolul, ei sunt ceea ce trebuia la startul unui nou proiect. Atât timp cât antrenori și jucători din Prahova vor fi doar simpli spectatori la tranzacțiile celor doi.

Reconstrucția Petrolului a început prost!

foto: fcpetrolul

2 Comments on Să nu ne ascundem după deget: parteneriatul Joița – Selymes nu e bun pentru Petrolul!

  1. intodeauna , atunci cind se vrea redresarea unei situatii apar si cioclii care stau agatati pe garduri si-si dau cu parerea.bai fratilor selymes este la inceput de drum si inca nu si-a arata valoare ca antrenor, fiind numai la echipe fara valoare si care se bateau ptr. raminerea in prima liga.deocamdata nu stim ce lot va avea petrolul si ca atare nu putem sa ne pronuntam. dar sa facem niste afirmatii fara acoperire , duce la ideea ca acest edi moldovan este in tabara adversa, poate alaturi de unul ca rachita si asteapta beneficii de pe urma petrolului. lasati-ne in pace, in saracia noastra. cioclii sunt peste tot si in afara de „prohod”, nu cred ca mai stiu alceva. hai petrolul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*