S-a Ca(ca)cic pe ea de tactică! Croația – Portugalia 0-1!

euro Croația și Portugalia au oferit cel mai urât meci nu doar de la această ediție, ci din întreaga istorie a Campionatului European de fotbal. Două echipe care erau în top 3, alături de Belgia, la capitolul ocazii la poarta adversă au mimat fotbalul timp de 115 minute și au bifat contraperformanța de a produce un meci fără niciun șut pe poartă în primele 90 de minute!!!

Totul s-a decis cu șansă, așa cum și-au dorit jucătorii celor două echipe, doar că nu șansa loteriei loviturilor de departajare.

Croații au mai multe să-și reproșeze, dincolo de eliminare. În primul rând, Ante Cacic, antrenorul lor, a părut a fi repetentul clasei, din moment ce a intrat în jocul lui Fernando Santos. Antrenorul lusitan cunoștea la perfecție tactica asta a nimicului, pe care a aplicat-o ani la rând la naționala Greciei. Dar, spre deosebire de Cacic, Santos și-a croit echipa pentru un astfel de joc. A scos din primii 11 fundașii laterali ofensivi, Vierinha și Eliseu, optând pentru doi luptători, și l-a înlocuit pe nesigurul Ricardo Carvalho, în centrul defensivei. Mai mult, a plusat și cu Adrien Silva, în fața lor, alături de William Carvalho.

În schimb, Cacic a menținut în echipă toți jucătorii ofensivi, inclusiv fundașii laterali, dar nu le-a dat voie să riște! Mai mult, era evident că un cuplu de fundași centrali Corluka-Vida nu poate da siguranța pe care, dincolo, o dădeau Pepe și Fonte! Cacic a abandonat, astfel, stilul de joc în care croații se simțeau cel mai bine și care făcuse senzație la Euro, până acum!

Jucând exact ceea ce și-a dorit Santos, Cacic a pierdut! Sigur, putea să nu piardă, să câștige la 11 metri, dar tot ar fi fost pus la zid de croați, care nu sunt pupincuriști ca alte nații, mulțumite de rezultatul de moment.

Și mai e ceva! Poate n-ar fi pierdut dacă Portugalia nu-l avea pe Cristiano, omul care și atunci când nu se vede este decisiv!

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*