Reunirea Petrolului, între ”era” lui Schumacher și franceza din vestiar

petrolulantrenament Pe 6 ianuarie este programată reunirea lotului de jucători la Petrolul Ploiești. Noul antrenor Constantin Schumacher vorbește despre începutul unei noi ere la echipă, iar vestiarul începe să fie dominat de conversații în franceză.

Noua eră, la care face referire Schumacher, pare o glumă sinistră. Să arunci pe tapet o astfel de perioadă de timp, în condițiile în care lucrurile se schimbă în fotbalul românesc și de la o oră la alta, înseamnă că ești mult prea încrezător sau mult prea naiv, să nu spun altfel. Oricum, niciuna dintre cele două variante nu este convenabilă!

Cert este că Petrolul va începe cursa pentru salvarea de la retrogradare cu Schumacher în locul lui Stoichiță. Și cu Marius Nicolae în postura celui care aduce fotbaliști.

Iar de adus a adus, deja, șapte: Michele Paolucci, Constantin Mișelăricu, Janko Pacar, Benoit Lesoimier, Fabrice Begeorgi, Romain Inez și Ludovic Guerriero.

Patru dintre ei sunt francezi, ei urmând să găsească la echipă alți doi conaționali, Faug Porret și  Zoubir.

Pe 13 ianuarie se va pleca în cantonamentul din Antalya și, până atunci, la Petrolul se va lucra la foc automat pentru definitivarea unui lot care să salveze echipa de la retrogradare. Sigur vor mai veni jucători și după 13 ianuarie, dar va fi foarte important ca grosul lotului să fie definitivat până atunci, pentru a nu se repeta ”isprava” din vara anului trecut.

Vor fi importante și plecările de la echipă, Pecanha, Peteleu, Tudose și Tamuz fiind primii vizați. Că plecarea lui Rusu nu poate conta. E ca și cum ar fi plecat Lemnaru sau Milinceanu, că oricum nu le-ar fi simțit nimeni lipsa.

Urmează zile agitate la Petrolul, un start bun în pregătirea de iarnă fiind esențial pentru un finiș cu aplauze în vară.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*