Rednic s-a supărat și a anunțat că va face schimbări, dar ce schimbări poate face?

echipa După meciul pierdut cu oltenii de la CSU Craiova, Rednic a anunțat că va fi mult mai atent la modul în care va titulariza jucătorii Petrolului. Reacția este logică, mai puțin logic este că a fost nevoie ca Petrolul să ia doar un punct din ultimele trei meciuri pentru a se ajunge la asta!

Bun, Rednic s-a hotărât să facă schimbări, dar ce schimbări poate face în condițiile în care nu se poate baza pe Tamuz, Tchite și De Lucas?

În primul rând ar putea muta în defensivă, pentru că Ipsa este un fundaș central slab, cu probleme mari de tot la ceea ce înseamnă poziționare, dar și lacune tehnice evidente. Poate nu întâmplător, Petrolul a făcut un meci foarte bun, din punct de vedere defensiv, la Botoșani, acolo unde Geraldo l-a avut lângă el pe Satli. E limpede că algerianul doar fundaș central poate fi, acolo se simte în largul său, acolo a jucat și înainte să vină la Petrolul. Fundaș stânga nu este, iar mijlocaș central, așa cum a mai fost folosit, poate fi doar într-un fotbal virtual, nu în cel real.

Apoi, cu toate că s-a dezis de el ca de un element paria, Rednic l-ar putea reactiva pe Gallegos, că tot a zis că vrea să dea șanse oamenilor din lot. E limpede că la construcție nu se poate miza pe Marinescu, pentru că nu mai poate, iar altul care să fie prieten cu mingea, în afara lui Gallegos, nu mai are în lot, pentru acest post. Care e unul cheie.

Un câștig poate fi Kronaveter, slovenul arătând că poate fi o soluție reală, chiar dacă echipa a jucat slab cu Craiova, el fiind unul dintre puținii remarcați.

Cu Teixeira în stânga și cu Astafei în dreapta, pentru că Astafei nu poate fi atacant niciodată, în ciuda golului marcat, fiind prea împrăștiat în joc pentru a înțelege ce presupune acest post, mijlocul Petrolului ar putea arăta altfel.

Mai ales dacă jocul va fi orientat spre atac, nu spre posesie de-a latul terenului.

În fine, Pastorini ar trebui să apară în spatele vârfului împins, uruguayanul fiind lăudat de Rednic după meciul cu Iașiul, pentru ca apoi să nu-i mai dea nicio șansă!

În fine, pentru postul de vârf împins, Nkoyi și Mareș sunt singurele opțiuni reale. Dintre cei doi ar trebui să aleagă tehnicianul lupilor.

Poate face Rednic alte schimbări, așa cum a anunțat? Pentru că Peteleu, Coman, Filip, Marinescu, Vasilache sau Nepomuceno nu pot aduce plusuri în  jocul echipei. Nu acum, cel puțin!

Oricum, dacă există în lotul Petrolului fotbaliști care ar putea schimba, ar trebui să-i vedem duminică, la Cluj, contra CFR-ului.

Rednic știe mai bine ce are de făcut și sper că a avut timpul necesar să vadă cam ce calități are fiecare jucător al lui.

3 Comments on Rednic s-a supărat și a anunțat că va face schimbări, dar ce schimbări poate face?

  1. Deci concluzionand, Petrolul are in acest moment doar vreo 8 fotbalisti ( Teixeira,Geraldo, Alcenat,Pecanha,P.de Lucas,Tchite,Tamuz si Satli) in lot , 3 fiind momentan accidentati , restul doar jucatori de fotbal (..trebuind unora sa li se dea ceva sanse pe viitor )…care nu fac cinste pretentiilor fanilor ploiesteni si a locului ocupat in acest moment de echipa in clasament ! Trebuie o ” injectie” cu cca 5-6 fotbalisti la lot , deci.. o injectie de capital , daca Ploiestiul (si implicit Ilie Oana) se va mai dori a fi vreodata vreun pol de interes din fotbalul nostru !

  2. interesanta analiza si chiar pertinenta in mare parte, dar nu sunt de acord cu afirmatia ca jucatorul sloven, kronaveter, are valoare, ptr. ca din 14 mingii jucate , la un moment dat a gresit 11 si este si un jucator care joaca mai mult in spate, incetinind jocul echipei. as merge tot pe mina lui marinescu, ca si conducator de joc. cu jucatori ca filip, nepomuceno, fanchone,coman, vasilachenkoy, mares nu te poti lupta ptr. locurile de podium. am incredere in rednic, care este unul dintre cei mai buni antrenori ai momentului de la noi ca va motiva echipa sa joace cit mai bine. hai petrolul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*