Ploieștiul sportiv și investitorii

victoriecsm Puțini sunt oamenii de afaceri din Ploiești care au înțeles sau care înțeleg avantajele pe care le oferă alipirea imaginii firmei lor de performanța sportivă. În afara lui Sebi Ghiță, care a investit la Asesoft, exemple majore nu prea există. Nu-i bai, că Asesoftul devenise aspirator de sposori, la un moment dat, dar meritul este al aceluia care a intuit și a alimentat succesul, încă din  faza incipientă.

Și nu s-a lipit de fotbal, care este cel mai popular sport în România, chiar dacă rezultatele nu mai fac de multă vreme nici cât o ceapă degerată. Vor apărea și alții care să mizeze pe sportul ploieștean ca vector de imagine?

Acum, baschetul vrea să revină pe calea performanței la CSM, acolo unde și handbalul feminin poate fi o soluție de promovare fantastică, meciurile fiind televizate și echipa foarte mediatizată pe plan local. Sigur, CSM-ul oferă și alte variante, gimnastica ritmică fiind unul dintre cele mai frumoase sporturi, secția de la CSM fiind deja una recunoscută pe plan național.

Sportivii secției de box, condusă de Titi Tudor, judoka, coordonați de Gheorghe Savu, dar și sportivii lui Liviu Apostol, la Karate, sunt garanții unor rezultate de top în competițiile naționale și continetale.

Despre atletismm secția care a impresionat în 2016 prin recorduri adunate pe bandă rulantă, aproape că devine superfluu să mai vorbim într-o ecuație în care investiția în performanță pare certă.

Orice investitor care înțelege că alipirea imaginii firmei sale de sportivii acestor secții ale CSM-ului poate avea un beneficiu de imagine pe care greu l-ar obține altfel, și oricum, mult mai costisitor. CSM-ul și-a exprimat, recent, disponibilitatea pentru perfectarea unor parteneriate. Întrebarea este: cine se bagă?

Într-un oraș care ar vrea să aibă performanță sportivă, cu oameni cărora le-ar plăcea să vadă rezultate notabile, problema majoră rămâne aceea a lipsei de investiții.

Ploieștiul, reședința județului care se află pe locul 3 în topul contribuabililor la bugetul țării, nu investește în sport și stă doar cu mâna întinsă la primărie!

Există și excepții, logic, cea a echipei Tricolorul LMV Ploiești fiind prima care îmi vine în minte. Prea puțin, însă, pentru Ploieștiul sportiv.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*