Petrolul, unicat ÎN LUME!!!

echipapetro Cel mai mare contrast în evoluții, în fotbalul din toată lumea, a fost oferit în acest sezon tocmai de Petrolul Ploiești. Gruparea ploieșteană a intrat în istoria fotbalului în acest sezon fiind UNICA echipă din lume care e neînvinsă în deplasare, dar are 7 eșecuri pe teren propriu.

Și nu este o afirmație pompoasă câtuși de puțin! Dintre cele 194 de state ale lumii, 147 au campionate de fotbal. Ei bine, în niciunul dintre acestea nu mai există o altă echipă care să fie invincibilă în deplasare și, în același sezon, să piardă de 7 ori acasă!

Singura echipă care a amenințat, cât de cât, poziția Petrolului în acest top al contrastelor a fost Sydney FC, din Australia, echipă care nu a avut eșec în deplasare, dar a pierdut ”doar” de cinci ori acasă!

În rest, chiar dacă a fost vorba despre campionate precum cel din Lesotho, Seychelles, Zimbabwe, Sierra Leone sau Hong Kong, nu există o echipă cu un asemenea bilanț precum cel al Petrolului. În Europa sau America de Sud nici nu se mai pune problema, pentru că aceste continente sunt exponențiale pentru jocul de fotbal. Iar echipele care au 0 în dreptul eșecurilor din deplasare se luptă, de obicei, pentru titlu.

Nu e neapărat ceva de laudă pentru Petrolul, dar, cu siguranță, este un sezon pentru istoria clubului ploieștean, din acest punct de vedere fiind foarte greu de crezut că va mai exista un astfel de parcurs contrastant în următorii ani. Zeci de ani!

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*