Petrolul și confuzia mărfii cu ambalajul!

peluza A fost o săptămână marcată de gestul unor facțiuni ale galeriei petroliste de a anunța că nu vor mai fi prezente la meciurile echipei. Evident, pe fondul nemulțumirii generate de ultimele rezultate de pe teren propriu, patru meciuri la rând pierdute acasă fiind greu de digerat.

Dacă toată această nemulțumire a fost creată de jocul slab al echipei, de neimplicarea unora dintre jucători, de lipsa de inspirație a antrenorului, în unele momente, atunci ea este absolut justificată. Dacă, în schimb, așa cum a fost lăsat să se înțeleagă, nemulțumirea se bazează pe supoziția că meciurile cu FCSB și cu Viitorul au fost parte a unui scenariu, atunci nu se mai justifică!

Pe de o parte, pentru că ar fi alibiul perfect al jucătorilor (vezi, Doamne, d-aia au jucat ei slab, că era meciul trântit, nu că atât au putut!), pe de altă parte pentru că realitatea din teren, la ambele meciuri, a fost departe de acest scenariu.

Să te gândești că FCSB  a dat meciul Petrolului, pentru ca, apoi, Petrolul să dea meciul Viitorului înseamnă să contești orice urmă de rațiune, de logică! Și înseamnă să contești ceea ce a fost pe teren. Adică Petrolul a așteptat până în ultimul minut pe Arena Națională pentru a da golul victoriei, printre picioarele portarului advers?  Și celor de la FCSB le convenea să-i bată Petrolul și să se apropie Târgu Mureș doar pentru a lua Hagi 3 puncte la Ploiești, în etapa următoare?

Apoi, cu Viitorul,  Petrolul a pierdut, dar a încercat, jocul nu a fost unul apatic, la discreția oaspeților! Atât au putut jucătorii la acel joc, fiind evident că echipa este blocată mental la meciurile de acasă.

Pe logica celor care văd doar blaturi peste tot, mai dubioase au fost meciurile cu Iașiul și Pandurii, în care Petrolul chiar nu a jucat nimic!

Și mai este un aspect pe care mulți, din păcate, îl trec acum cu vederea, în mod voit: Petrolul, așa insolventă cum este, se află pe locul al treilea în clasament. Și, în fotbalul european, cel care contează, nicio echipă aflată pe un astfel de loc în campionatul intern nu este abandonată de fani!

Indiferent de antipatia față de conducători. Adică, până mai ieri, râdeam de FCSB că nu mai e susținută de fani pentru că nu mai sunt pufuleți și acum le dăm șansa altora să râdă de noi că nu mai susținem echipa de pe locul al treilea, pentru că li s-a părut unora că au fost blaturi ultimele două meciuri?

Să reflectăm și să nu confundăm marfa cu ambalajul!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*