Petrolul, peste Bayern, Real, Barcelona, Chelsea și PSG, dar în suferință pe Ilie Oană!

echipapetro Se trece prea ușor peste performanța pe care Petrolul a realizat-o în acest sezon în meciurile jucate în deplasare. Pentru istoria Petrolului, bilanțul din deplasare al actualului sezon este unul fabulos și trebuie menționat ca atare.

Petrolul a jucat 10 meciuri pe terenuri străine și nu a pierdut niciunul. Șase victorii și patru remize, fiind echipa care are cel mai bun atac în meciurile jucate în deplasare, 17 goluri marcate. Mai mult, lupii au și cea mai bună defensivă ”afară”, primind doar 4 goluri.

Bayern, Real, Barcelona, Chelsea, PSG, Benfica, Porto, Celtic sau Juventus nu se pot lăuda cu astfel de performanțe în campionatele lor. Aceia care vor să spună cîă nu se compară campionatele lor cu al nostru, un truism, să nu uite că nici lotul Petrolului nu se compară vreodată cu loturile echipelor amintite!

Așa că performanța asta este un cu adevărat remarcabilă pentru o echipă care a trăit convulsii nenumărate de la startul acestui sezon, petroliștii fiind, deja, la al treilea antrenor stagional.

Din păcate, însă, bilanțul acesta de excepție este estompat de rezultatele de pe Ilie Oană. Unde Petrolul a câștigat doar 5 dintre cele 11 meciuri jucate. Iar punctele pierdute cu Rapid, Oțelul, Chiajna și CSMS Iași sunt uriașe. Și sunt adevăratele motive pentru care Petrolul, așa chinuită cum a fost în sezonul ăsta, nu se află într-o altă ecuație, răsunătoare.

În perspectiva meciului retur din semifinalele Cupei României, de la București, Petrolul nu are deloc șansa a doua. Mai ales că în deplasare Petrolul nu este sperietoare doar în campionat, ci și în cupă. Dacă ploieștenii au fost capabili să elimine ASA Tg. Mureș, chiar la ea acasă, e clar că pot face același lucru și în fața unei echipe mai slabe.

Așa că acest parcurs din deplasare poate fi cea mai bună motivație pentru Petrolul, echipa corsar a fotbalului românesc!

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*