Petrolul, falimentul așteptat și oportunitatea unora pentru ”un nou proiect”

petrolulgen Petrolul a intrat în faliment. Oficial, comunicat de Tribunalul Prahova, nu doar anunțat de ceva vreme!

În definitiv, este o mutare care devenise de neevitat.

Spre deosebire de alte cluburi de mare tradiție din România, care au ajuns în aceeași situație, Petrolul nu va muri, pentru că marca, palmaresul și culorile aparțin municipalității și Petrolul va putea exista, în continuare, cu aceeași titulatură.

Atenție, însă, la pașii care urmează în conceperea ”noului proiect”.

Când atrăgeam atenția că nu este în regulă ca echipa să-i fie dată pe mână unui om, Capră ( adus de ”salvatorul” Răchită), care nu avea forța financiară pentru a susține un astfel de proiect, alții se gudurau pe lângă Vivi. Împreună cu  alți colegi de breaslă, am fost atunci înjurați, amenințați, considerați ”dușmani ai Petrolului”. Iar aceia care făceau asta plâng acum că Petrolul a intrat în faliment! Nu Capră este principalul vinovat, ci aceia care i-au permis unui om care nu se pricepea la fotbal și care nu avea nici bani să fie stăpân la un club precum Petrolul. Este vorba despre ”păcatul originar”. Despre faptul că i s-a permis lui Capră să fie un dumnezeu mai mic!

Sfidând evidența atunci, se trag ponoasele acum.

Primarul Dobre și consilierii locali au o responsabilitate uriașă în această speță.

Atenție, domnilor, pe mâinile cui dați echipa! Oportuniști vor apărea imediat, mai ales după anunțarea falimentului.

Este decizia voastră, analizați bine variantele și, de data asta, faceți lucrurile cum trebuie. Fără interese ascunse, fără ”salvatori” care să se îmbuibe de pe urma echipei și cu oameni care știu fotbal și management. Nu cu unii care vor vedea din nou, în Petrolul, o potențială vacă de muls, în doi-trei ani!

Că Petrolul nu moare e limpede, dar important va fi modul în care va trăi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*