Paralelismul naționalei cu fotbalul continuă: 1-0 cu Lituania, după un meci chinuitor!

romanialituania Primul meci din 2016 a fost unul la fel ca toate celelalte în care a jucat naționala lui Iordănescu: chinuitor!

Cu un adversar foarte, dar foarte modest, Lituania fiind jalnică, mult sub Feroe, de exemplu, naționala lui nea Puiu a fost la fel de lipsită de orizont ca și în celelalte meciuri. A fost o victorie de serviciu nu grație jocului, ci grație execuției superbe a lui Nicușor Stanciu, cel mai în formă fotbalist român al momentului. La debutul său, Stanciu a marcat cu un șut de la distanță, marcă înregistrată. O bijuterie!

A fost singurul moment de fotbal adevărat într-o partidă în care se confirmă faptul că paralelismul naționalei noastre cu fotbalul care se va juca la EURO este în formă continuată.

Duminică va urma meciul cu Spania, în care ibericii nu se vor da de ceasul morții, iar dacă se va întâmpla minunea să se termine egal să vezi ce bucurie pe nea Puiu și ce declarații pompoase vom avea.

Din păcate, însă, e foarte grav că o echipă care schimonosește fotbalul în halul acesta, așa cum o face România, va merge la Euro. Acolo unde, e foarte limpede, obiectivul unei astfel de naționale nu poate fi, în mod real, decât acela de a obține un punct cu Albania. Dar și acest minim va fi greu de atins!

Norocul lui nea Puiu și al naționalei a fost că s-a jucat la Giurgiu, pentru că pe oricare alt stadion ar fi fpost probabil înjurați, așa cum ar fi meritat, pentru nimicul oferit!

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*