Naționala de rugby și mândria de a fi român!

romania.rugby Naționala de rugby a României a intrat în istoria Cupei Mondiale. După ce a câștigat meciul cu naționala Canadei, scor 17-15, în condițiile în care a revenit de la 0-15!!!

Este genul acela de rezultat care întoarce toate privirile asupra unei țări. A fost Japonia, inițial, prin victoria cu Africa de Sud, acum este România, grație celei mai spectaculoase răsturnări de scor din istoria Cupei Mondiale de rugby. Într-o perioadă în care mulți dintre români se pregătesc să pupe în fund naționala de fotbal care joacă mizerabil și are adversari de toată jena, naționala de rugby, la Cupa Mondială, ne-a făcut să fim cu adevărat mândri că suntem români.

Băieții ăștia au relevat spiritul de luptă care părea pierdut în ADN-ul românesc. Băieții ăștia, care au în obișnuință calificarea la mondiale, au arătat că a fi român poate însemna și a fi adevărat luptător, au arătat că nicio cauză nu e pierdută cât timp mai există o șansă de a schimba ceva!

Este o victorie de poveste, una care te face mândru că ești contemporan cu ea! Respectul românilor pentru băieții aceștia, care au obținut o astfel de victorie-bijuterie, ar trebui să fie imens. Dar, foarte probabil, nu va fi, pentru că simpatia se va muta pe naționala de fotbal care nu merită nimic, comparativ cu ceea ce oferă acum!

Dacă ”stejarii” au demonstrat ce înseamnă adevăratul spirit al sportului, tricolorii lui nea Puiu, care se vor califica penibil la mondiale, vor primi grosul laudelor. Nedrept, dar de așteptat atât timp cât pasionatul de sport din România nu are în ADN ceea ce au avut rugbiștii noștri la meciul contra Canadei!

M-aș bucura să fie altfel!

foto: rubgyworldcup.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*