Mayweather, omul care a introdus catenaccio în box!

pacquiao

Nu cred nici pe departe că Mayweather a fost mai bun decât Pacquiao în cel mai important meci de box din istorie. Sunt convins, însă, că acest Floyd va rămâne în istoria boxului ca omul care a distrus esența acestui sport, aducând catenaccio de pe terenul de fotbal între corzile ringului.

Să fugi tot meciul și să reușești să te ferești la infinit este absolut lăudabil, dacă asta îți dorești să vezi la un meci de box. Pentru aceia care iubesc asta, Mayweather a fost dumnezeiesc, eschiva fiind a doua natură a lui. Însă Pacquiaio a fost singurul boxer din ring, luptând împotriva tuturor, nu orbește, cum ar fi vrut unii, care spun că ar fi trebuit să atace mai mult!

La meciul ăsta, începând încă de la perfectarea lui, singurul care a avut curaj a fost filipinezul. Iar boxul fără curaj nu e box, e orice altceva!

Mayweather vrea să fie cel mai mare boxer din istorie! Nu va fi niciodată! Va fi maestrul fugii și al eschivei, dar atât!

Pacquiao știa că singura lui șansă pentru a obține Victoria era să-l facă KO pe American, Iar Floyd, la rândul său, știa că Pacman pe asta va miza și asta a anihilat. Dar nu a făcut nimic pentru a demonstra că e un boxer mai bun.

În fine, a fost un pic trist să văd că într-o dimineață de mai catenaccio a fost consacrat și în box. Dar acel catenaccio al lui Herrera a fost pulverizat de Rinus Michel, tot așa și stilul lui Floyd va dispărea. Până atunci, însă, boxerul care nu lovește, ci doar fuge de luptă, își consumă succesul fabricat încă de când s-a perfectat meciul.

Faza aia că Mayweather a lovit mai mult decât Pacquiao ține de comedia sportului și e valabilă pentru aceia care nu au văzut meciul și mai cred în statisticile oferite de americani!

Foto: elcomercio.pe

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*