Îndemnul de pe Ilie Oană: Veniți de luați puncte!

echipa Perioada în care Ilie Oană era o redută inexpugnabilă pare foarte îndepărtată, deși nu este. Senzația asta a fost amplificată de parcursul Petrolului din acest sezon, la meciurile jucate acasă, acolo unde ploieștenii au bifat, după eșecul de aseară cu Viitorul, șase înfrângeri într-o singură ediție de campionat. Un record negativ greu de digerat, iar campionatul nu s-a încheiat!

Statistica nu a rezolvat și nu va rezolva niciodată problemele, dar arată o stare de fapt care nu poate fi combătută.

În perioada 30 septembrie 2012 – 31 august 2014, Petrolul nu a pierdut niciun meci de campionat pe Ilie Oană. Vorbim, așadar, despre 2 ani calendaristici și despre 31 de meciuri jucate!

La 8 luni și jumătate de la această perioadă magică, Petrolul a intrat în era glaciară a rezultatelor de acasă. A câștigat doar 5 dintre cele 14 meciuri jucate pe Ilie Oană, un bilanț de echipă retrogradabilă! Mai mult, a pierdut ultimele patru meciuri la rând în fața propriilor suporteri, lucru inimaginabil, nici măcar Oțelul Galați, ultima clasată, neavând atâtea înfrângeri la rând pe teren propriu.

Asta în condițiile în care Petrolul, în deplasare, este performeră chiar la nivel european, fiind neînvinsă în 12 meciuri de campionat și primind doar patru goluri!

Paradoxul este total! Blocajul fotbaliștilor petroliști atunci când joacă acasă este cronic. Ilie Oană a ajuns să fie locul în care echipele vin să ia puncte cum se duc oamenii să ia apă de la fântâna din mijlocul satului!

Petrolul va mai juca trei meciuri acasă în acest sezon: cu Astra, cu U Cluj și cu Dinamo! Va câștiga, oare, vreunul dintre ele?  Ar trebui ca, măcar finalul de sezon să arate că oaspeții nu pot fi gazde, la nesfârșit, pe Ilie Oană!

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*