Începe Euro! Începem și noi? Că am dat acatiste, avem iconițe…

romaniaeuro Ei cu valoarea, noi cu dorința! Ei cu publicul în spate, noi cu spatele la zid! Ei cu fața spre poartă, noi cu spatele în poartă! Ei cu fotbalul, noi cu otrăvirea fântânilor și pustiirea căii lor!

Și acest soi de înșiruire poate continua la nesfârșit! Cert e că ei vor miza pe fotbal, noi pe icoanele lui nea Puiu! Spre că e limpede că pe altceva nu avem cum să mizăm. Nu cu naționala asta!

Începe Euro și cei mai mulți români sunt nepregătiți. Ei sunt gata să acceseze fișierele cu patriotism, fără niciun fel de bază reală, care ne spune, fotbalistic vorbind, că nu avem ce să căutăm la Euro prin calitatea fotbalului prestat de noi.

Acum, ajunși aici, e limpede că trebuie să ne prezentăm și, dacă tot suntem obligați s-o facem, s-o facem onorabil! Deși onorabil la români înseamnă atât de multe lucruri…

O asemenea diferență de valoare, cum există acum între Franța și noi, poate fi estompată doar printr-un efort colectiv fantastic, asta însemnând să alerge ai noștri de două ori mai mult ca ai lor, și prin lipsa greșelilor mari.

Dacă vor reuși să bifeze aceste două aspecte, băieții lui nea Puiu au o șansă. În care eu nu cred nici măcar cât negru sub unghie!

Cine se raportează la statistica aia care spune că echipa gazdă a câștigat doar un meci inaugural în ultimii 30 de ani să nu uite, totuși, că niciodată în acele meciuri nu a jucat România!

Jucăm acum, vom fi pe retina a sute de milioane de oameni din toată lumea și avem șansa să arătăm ceva! Dar avem și neșansa de a ne face de râs în văzul atâtor oameni!

Să vedem ce va fi! Mi-aș dori ca echipa noastră să mă facă de râs, să mă umilească pentru lipsa mea de încredere și să mă facă să beau de bucurie!

Dar, fără doza de patriotism fanatic, cred că voi bea de supărare când voi auzi cum va cânta cocoșul galic pe gardul lui nea Puiu, de vreo două-trei ori!

Ptiu, drace! Că avem iconițe și am dat și acastiste!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*