Împotriva ghinionului și a lui Comănescu, Geraldo are dreptate: Petrolul rămâne favorită la calificare!

ocazieteixeira Nu știu cum naiba se face că de fiecare dată când FCSB e implicată într-un meci cu miză mare pe plan național, când are cuțitul la os, iese basma curată, nu grație jocului sau a tacticii! Nedreptatea asta se va opri, totuși, cândva!

Petrolul a jucat tactic perfect meciul din prima manșă a semifinalei. A dat gol rapid, prin Tchite, la prima lui apariție în tricoul galben-albastru și a bine avantajul de pe tabelă, în ciuda faptului că a jucat cu un mijloc halucinant, în care și-a făcut apariția Satli, după ce lupii l-au pierdut pentru acest joc pe De Lucas.

Din păcate, însă, Petrolul nu a fost lăsată să își mărească avantajul pe tabelă. Prima dată de Comănescu, arbitrul care nu a văzut hanțul clar al lui Toșca la devierea lui Tchite, în minutul 42. A doua oară, de ghinion, după faza încântătoare de contraatac din minutul 49, atunci când Vasilache a pasat perfect pentru Teixeira (în foto), șutul cu stângul al portughezului trimițând mingea în bară, de unde aceasta a ricoșat fix în brațele lui Arlauskis. Nu în poartă și nu la Tchite, care era singur cu poarta goală, pregătit să îndeplinească formalitatea.

Scăpată de un dezavantaj de două goluri, FCSB a mai primit încă o mână de ajutor de la Comănescu, în minutul 50, atunci când Papp l-a faultat dur pe Satli, dar nu a primit al doilea galben și, implicit, cartonașul roșu.

După ce au dat-o și ei în bară, prin Chipciu, în minutul 72, bucureștenii au egalat în minutul 94, la ultima fază a meciului. După ce Astafei a pierdut foarte ușor o minge pe care trebuia să o degajeze, Tănase a centrat, Prepeliță a câștigat duelul aerian cu Alcenat și a deviat la Chipciu, care a înscris simplu, sub bară!

Că a fost sau nu fault la Alcenat nu și-a mai pus nimeni întrebarea. Comănescu în niciun caz. Bucuria ziariștilor bucureșteni, strigată cu disperare la masa presei, a fost una care a arătat, însă, cât de mult s-au temut ca echipa lor, linsă în fund, să nu piardă cumva, pe Ilie Oană!

La finalul meciului, Geraldo a punctat, însă, corect: Nu FCSB e favorită în retur! Noi suntem!

E corect pentru că Petrolul, cu De Lucas, Filip și Tamuz în echipă va avea o altă forță ofensivă. Și, poate, nu va mai avea ghinion și poate că loviturile de la 11 metri se vor putea dicta și contra Stelei! S-ar face dreptate!

foto: Alex Policală

7 Comments on Împotriva ghinionului și a lui Comănescu, Geraldo are dreptate: Petrolul rămâne favorită la calificare!

  1. Ce-mi plac mie suporterii astia fcsb-isti din fotoliu, care tin cu fcsb „de mici”, de la meciul cu Chelsea… in timp ce Petrolul strange 10000 de spectatori la meci cu Chiajna, la fcsb abia vin 3000 la um derby. Noroc cu modovenii din Botosani care vin pe National arena ca sa vada nocturna la meciurile fcsb din cupele europene. Dar nici macar moldovenii n-au mai venit la meciul cu Dinamo Kiev… fotbalul se joaca pentru spectatori, iar noi o sa fim tot asa de atasati de echipa si daca pierde returul, campionatul si ce mai poate pierde… asa cum am fost si cand era in B.

  2. Petrolul trebuie sa inteleaga ca numai cu entuziasm nu se castiga un meci …tribuna sustine echipa dar daca la 1-0 ne retragem si asteptam contra … asteptarea va fi benefica ptr adversar

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*