Hibele planului de reorganizare prezentat de FC Petrolul

peluze Planul de reorganizare a activității, pe care l-a prezentat FC Petrolul, are, așa cum era de anticipat, câteva hibe care par a fi fost trecute în acest document ori din neștiință, ori intenționat.

Niciuna dintre situații nu este în avantajul celor care l-au întocmit.

Dincolo de faptul că forma de redactare și limba română par a fi două lucruri paralele (multe verbe scrise cu doi de ”i” la infinitiv sau la viitor), cu adevărat important este faptul că sunt unele aspecte atât de umflate cu pompa încât stau să pocnească.

La capitolul ”Concluziile diagnosticului comercial”, la capitolul ”Puncte forte” sunt trecute două aberații:

”Calitatea jocurilor disputate este foarte bună, fiind recunoscută în zona fotbalistică..”

”Posibilitatea de a accede la locuri superioare este foarte bună”

Sigur, e frumos să treci așa ceva la puncte forte, dar și mai frumos ar fi fost să existe realism în prezentarea acestora. Calitatea jocurilor a fost foarte bună, domnilor, în acest retur jocul Petrolului și calitatea fiind antagonice. Apoi, posibilitatea de a accede la locuri superioare este cel puțin comentabilă. Locuri superioare față de ce poziție, mai exact? Pentru că, de exemplu, locul 13 este superior locului 14!

Și hibele nu se opresc aici. În planul de reorganizare, ca măsură tehnico-economică este stipulată ”stabilirea unor obiective îndrăznețe privind poziția în clasament”.

Să stabilești un obiectiv îndrăzneț nu poate fi o măsură tehnico-economică, în condițiile în care Petrolul va avea un lot de jucători total schimbat. O măsură reală ar fi îndeplinirea unui astfel de obiectiv, nu stabilirea lui.

În fine, în 2016, conform aceluiași plan de reorganizare, Petrolul ar trebui să își dubleze profitul, iar în 2017 să îl tripleze, ceea ce, probabil, nu s-ar fi întâmplat nici dacă Petrolul nu ar fi intrat în insolvență și ar fi jucat an de an în cupele europene.

Concluzia e limpede: cine se uită atent pe acest plan de reorganizare prezentat de FCPetrolul nu are cum să nu zâmbească un pic.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*