Handbalistele de la CSM Ploiești, înaintea ”finalei” din finalul sezonului regulat

csmmures Cu doar două runde înainte de finalul sezonului regulat din Liga Națională de handbal feminine, handbalistele de la CSM Ploiești sunt în graphic pentru accederea în play-off, fiind clasate pe locul 8, ultimul care asigură participarea în această fază a competiției.

Cum în ultima rundă, fetele antrenate de Goran Kurtes vor juca acasă cu Universitatea Neptun Constanța, un adversar la îndemână. E limpede că soarta participării la play-off se va decide în meciul viitor, de la Deva.

Dacă ploieștencele câștigă la Deva, totul e ca și rezolvat. Dacă pierd, însă, au șanse  să piardă și locul de play-off pe ruta Râmnicu Vâlcea – Zalău. Asta pentru că, dacă HCM Râmnicu Vâlcea câștigă acasă cu Dunărea Brăila, foarte probabil, de altfel, ar însemnca că învinge singura echipă care ar mai putea amenința, matematic, locul echipei lui Tadici. Iar odată rezolvată ecuația locului 6 pentru Zalău, atunci Tadici și echipa lui ar putea să o lase mai moale în ultimul meci, cu echipa prietenului și fostului coleg de la națională, Dumitru Muși.

Mai există și o variantă, plauzibilă, în care Ploieștiul și Vâlcea să meargă împreună îm play-off. Ambele echipe să câștige meciurile pe care le mai au de disputat, ceea ce ar scoate Dunărea Brăila din primele opt.

Toate calculele care implică CSM Ploiești presupun, însă, un rezultat pozitiv la Deva, pentru că și un egal ar fi bun, în contextul în care Vâlcea se impune cu Dunărea Brăila, echipă care joacă în ultima rundă cu CSM București, un meci în care nu are cum să obțină vreun punct.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*