Hai să nu cădem în genunchi pentru sportivii și antrenorii de la CSM Ploiești!

csm E trist că sportivii și antrenorii de la CSM Ploiești nu și-au mai luat banii de trei luni! E și mai trist că s-au creat premisele de a se ajunge în situația asta cu mult timp în urmă, dar nici antrenorii și nici sportivii nu și-au dat seama! Sau, poate, au realizat că e ceva în neregulă, dar au zis că e ok, atât timp cât își iau banii! Asta era esențial!

Acum, când le-a ajuns cuțitul la os tuturor, încep să apeleze la toate mijlocele pentru a sensibiliza opinia publică. Iar asta nu mai e drept! Antrenorii și sportivii care nu suportă criticile, mai bine să nu citească și continuarea!

Înainte de a veni la CSM Ploiești, și sportivii și antrenorii au venit de undeva, nu? Nu au apărut din neant! A contat în venirea lor, în principal, faptul că „finanțarea” clubului era asigurată, fiind bani publici.”Mai bine merg la CSM Ploiești, că știu că îmi iau banii!”- a fost principalul gând care i-a animat pe toți, sportivi și antrenori, atunci când au ales să vină în această structură! Vrăjeala aia cu ”reprezentăm Ploieștiul cu brio” e pentru novici! Varianta corectă este: reprezentăm Ploieștiul cum putem și doar pentru că avem contracte bune din punct de vedere financiar.

Cei care țipă cei mai tare sunt cei care au salariile cele mai mari, cele mai multe dintre ele ”negociate”, probabil, pe ”calitățile” extracuriculare. Cei mai mulți dintre adevărații meseriași de la club sunt la coada listei de salarii!

Direct, verde-n față, cum ar zice unii, pot fi adevărate cele ce urmează?

Când ați venit la CSM, știați, sau v-ați dat seama repede, că Ploieștiul nu este un oraș care să aibă cultură sportivă. Ba, e vai mama lui din perspectiva asta! Dar, v-a încântat ideea că vă luați banii. Destui și la timp!

Știți câți ploieșteni, care lucrează la patroni, adică în mediul privat, nu își iau banii cu lunile? Sau vă puteți închipui?

Vreți acum ca toată lumea să spună: vai, nu le dau banii la CSM, săracii! Când auzeați despre alții care nu își iau banii vă interesa? Sau, de la nivelul salariilor voastre, atunci când v-ați luat banii, nu dădeați doi banii pe fraierii din Ploiești care munceau și ei cum puteau, pe unde puteau și erau tratați ca sclavi de către patronii lor? Și nu aveau la cine să se vaite, decât la familiile lor!

Nu e treaba voastră, nu? Dar asta nu înseamnă că oamenii ăștia nu există!

Deși v-ați dat seama repede că aveți în fruntea instituției un șef care e paralel cu sportul, nu v-am auzit să comentați public. Vă mai văitați, în particular, când vă mai suna câte unul din presă, dar de maniera: ”să nu-mi dai numele, să nu se supere șeful!” Corecților!

Când vi s-a impus să faceți PFA-uri pentru a vă lua salariile, de ce nu ați mers în gașcă, așa cum ați făcut-o joi, la Nicoleta Crăciunoiu, la primărie, s-o întrebați dacă e bine? De ce nu ați protestat atunci și de ce nu ați blocat atunci activitatea? Nimeni nu avea dreptul să vă impună PFA-urile, dacă nu erați de acord! Dar, ați zis, atunci, că e mai bine să vă luați banii și gata, nu?

Nu vroiați să-l supărați pe șefu, nu-i așa? Și nu-i vorba, neapărat, despre Stoichiciu, așa ați fi făcut indiferent cine era directorul!

Câți v-ați certat cu directorul pentru a vă apăra drepturile voastre de antrenori sau de sportivi, de-a lungul timpului? Puțini! Cei ”adevărați”!

Restul, cei mai mulți, ați zis că merge și cu mentalitate de slugi, dar cu figuri de campioni!

Nu vi s-au dat banii de trei luni! E trist, dar situația se va remedia, probabil foarte repede!

Iar după aceea, dar și până atunci, fiți sinceri cu voi înșivă și aveți un pic de pretenții de la voi! Nu mai fiți doar masă de manevră pentru alții! Mai ales pentru aceia care n-au treabă cu fenomenul sportiv!

Vrem toți să schimbăm în bine sportul prahovean, dar când e vorba de făcut vreun sacrificiu, să-l facă alții, nu?

Stimați antrenori și sportivi de la CSM: important nu e DOAR să vă luați banii la timp! Mai important decât asta ar trebui să știți ce e!

Înainte de a mai crede bazaconii, mai interesați-vă câte cluburi municipale din țară au probleme cu finanțarea, din diferite motive, și nu mai credeți că toți sportivii de la CSM-urile din țară își iau banii pe PFA-uri, că nu e deloc așa!

În final, doamnelor și domnilor, nu uitați că Ploieștiul a bifat cele mai mari performanțe sportive înainte să apară CSM-ul. De când a apărut, au apărut și interesele politice, iar cei care erau chiar dedicați sportului, au fost, treptat, îndepărtați. Cu unele excepții. Maximum zece!

CSM a ajuns o asociație de familie, un ”neam” mare, e plin de frați, surori, soții, copii, nepoți, fini, veri și mai completați voi restul! Pe șleau, un fel de instituție de ajutorare socială, nu un club sportiv!

Vă dați seama că, în ritmul ăsta, CSM mai mult distruge sportul ploieștean, decât să-l susțină?

Pentru asta chiar puteți să protestați, stimați antrenori și sportivi! Ați face toți banii!

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*