Elveția cu fotbalul, Polonia cu biletele pentru sferturi!

euro Prima optime de finală de la Euro 2016 a pus față în față Polonia și Elveția. După un început mai ezitant al elvețienilor și după o ratare monumentală a lui Milik, unul dintre cei mai mari ratangii de la acest Euro, Shaqiri și colegii lui au pus stăpânire pe joc și au forțat deschiderea scorului, Polonia mizând pe o apărare aglomerată și pe contraatacurile lui Blaszczykowski și Grosicki. De altfel, cei doi au fost protagoniștii fazei care a deschis scorul: Grosicki a făcut o cursă pe dreapta, a rămas cu noroc la minge după o deviere,  a pasat în centru, iar Blaszczykowski a marcat printre picioarele portarului Sommer.

1-0 la pauză pentru Polonia, care s-a retras și mai mult în partea secundă. Elvețienii au atacat în valuri, dar portarul polonezilor, Fabianski, a făcut un meci fabulos. Iar când nu a scos el, l-a salvat bara, la șutul lui Seferovic. Nu a mai avut ce face în minutul 82, la cel mai frumos gol marcat până acum la Euro, Shaqiri reușind o foarfecă fenomenală de la 16 metri, mingea lovind bara înainte să intre în poartă. 1-1 și au urmat prelungiri.

Prelungiri în care polonezii au gâfâit în fața elvețienilor cam cum a gâfâit România, în grupe. Fabianski a mai scos o dată, incredibil, la lovitira de cap a lui Derdyock, în minutul 118 și le-a dat polonezilor șansa de a ajunge la loviturile de departajare.

Xhaka a fost singurul care a ratat, astfel că polonezii s-au calificat în sferturi, acolo unde vor înfrunta câștigătoarea meciului Croația – Portugalia.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*