De ce e obligatoriu ca Marinescu să fie titular?

marinescu
marinescu

Este o constatare tristă, după 14 etape de campionat în care atât Selymes cât și Tudor i-au acordat un credit nejustificat lui Laurențiu Marinescu. Faptul că este un fotbalist ploieștean nu ar mai trebui să fie suficient pentru ca el să fie titular.

Niciun adversar al Petrolului nu va pica în admirație pentru Marinescu, doar pentru că el este căpitanul Petrolului. Din contră, nimeni nu prea se mai sperie de ceea ce poate el să facă. Frânar pe faza de atac, acolo unde ar trebui să fie decisv și irosindu-se din punct de vedere fizic prin centrul terenului, bezmetic, Marinescu este un jucător consumat.

Obsesia tehnicienilor Petrolului, de a-l titulariza se reflectă și prin faptul că echipa are cele mai puține goluri marcate. Asta pentru că omul care ar trebui să genereze pase decisive nu face asta.

Cu operații la ambii genunchi, cu perioade lungi de inactivitate, cauzate de accidentări, Marinescu nu mai poate fi o soluție pentru un post de titular.

El ar putea să aibă un impact mai mare dacă ar intra în ultimele minute, atunci când adversarii sunt obosiți. De altfel, la singura victorie a Petrolului în campionat, cu FC Botoșani, el a intrat în repriza secundă și a dat o pasă de gol, ca o confirmare, parcă, a celor enunțate anterior.

Dacă el nu își dă seama că nu mai poate, este grav! Dar antrenorul are datoria de a remarca aceste aspecte și de a le remedia. Cât timp Marinescu va fi titular la Petrolul, echipa are șanse mari să arate precum expiratul căpitan al ei: să vrea mereu mai mult decât poate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*