Cum înțeleg argentinienii fenomenul ”ultras”

godoy Am urmărit azi noapte partida dintre Godoy Cruz și San Martin de San Juan, în etapa inaugurală din campionatul Argentinei. Meciul a fost unul specific fotbalului argentinian, de angajament, dar și cu elemente tactice la care nu se renunță, din acest punct de vedere echipele argentiniene fiind cele mai organizate, ca joc, din toată America de Sud.

Frapant a fost, însă, altceva!

În minutul 85, la scorul de 1-1, care a fost și scorul final, de altfel, fanii gazdelor au aprins torțele în tribune, au agitat steagurile, au cântat la unison și au creat un spectacol în toată regula. Atenție, nicio torță nu a fost aruncată în teren!

Arbitrul, atunci când a văzut că s-au aprins torțele a oprit meciul. A arătat că va cronometra întreruperea și-a luat o sticlă de apă și, alături de jucătorii celor două echipe, a privit și el spectacolul din tribune. Mai mult, pe teren fiind, el a fost întrebat ce are de gând să facă. ”Ceea ce se joacă pe teren este pentru cei din tribune. Așa că fanii au un rol foarte important. Este momentul lor, îi lăsăm să-l termine și reluăm partida!”, a declarat arbitrul, care nu s-a codit că nu are voie să vorbească sau că trebuie să îi dea cineva încuviințarea.

Ddupă 5 minute de întrerupere, în care fanii au fost lăsați să își facă numărul, fără să fie luați la bătaie de nimeni, meciul s-a reluat fără niciun fel de probleme.

Asta înseamnă să înțelegi fenomenul ”ultras”, nu să răspunzi cu pumni, picioare și gaze lacrimogene atât timp cât fanii nu au făcut rău nimănui! O învăța și cineva din fotbalul nostru asta?

 

1 Comment on Cum înțeleg argentinienii fenomenul ”ultras”

  1. Asa cum ne sunt conducatorii din fruntea tarii ….derbedeii, plagiatori, escroci, certati cu morala si cu logica lucrurilor, incapabili, needucati , tradatori de neam si … corupti..ASA SUNT SI OBICEIURILE si PROCEDEELE ANTI-DEMOCRATICE ALE JANDARMERIEI !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*