Columbia, prima echipă calificată în sferturi la Copa America, după 2-1 cu Paraguay

copaameirica Meciul dintre Columbia și Paraguay a fost unul de toată frumusețea. Cu o echipă columbiană ca un tăvălug, pe faza ofensivă, în special în prima jumătate de oră, dar și cu o echipă a Paraguay-ului dispusă să dea replica, nu doar să fie pe teren. Bacca, după un corner executat perfect de James Rodriguez și același James Rodriguez, la capătul unei faze de contraatac școală au stabilit scorul pauzei, 2-0 pentru Columbia.

Paraguay-ul a avut un gol anulat, pentru on ofsaid milimetric, la o lovitură liberă, o altă ocazie mare, tot după o lovitură liberă, respinsă de Ospina, in extremis, dar și o bară transversală, culmea, tot după o lovitură liberă, executată de Lezcano.

Partea secundă a fost la fel de frumoasă, de această dată cu echipa Paraguay-ului în prim-plan. Convinși că pot reveni în meci oamenii lui Diaz au atacat insistent și au creat o presiune constantă la poarta lui Ospina, ceea ce nu e ușor de realizat.

Portarul columbian a avut parada meciului în minutul 62, respingând din vinclu un gol ca și făcut, după o plutire ireală, dar nu a mai putut face nimic la minunăția de gol a lui Victor Ayala, care a prins un șut fabulos, cu dreptul, în vinclul din dreapta al porții lui Ospina. O bijuterie care reaprindea speranța pentru Paraguay.

Din păcate, însă, Oscar Romero, unul dintre cei mai buni jucători ai alb-roșilor, și-a pierdut luciditatea fiind eliminat după două galbene primite în 2 minute, dar și cu un om mai puțin Paraguay a avut șansa egalării, în minutul 88, Murillo respingând de pe linia porții un șut al lui Jorge Benitez.

Pe contraatac, Columbia a mai ratat două șanse, prin Bacca și Cardona(bară) și așa s-a scris povestea unui meci frumos.

Columbia este prima echipă calificată în sferturi, iar Paraguay trebuie să bată SUA în ultimul meci din grupă pentru a se califica. Și poate face asta, chiar dacă americanii joacă acasă!

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*