Chile bate Bolivia cu un gol marcat din penalti în minutul 100!!!

copa Copa America Centenario generează meciuri cu totul aparte. Așa cum era de așteptat.

După ce a pierdut cu Argentina, 1-2, campioana en-titre, Chile, trebuia să câștige meciul cu Bolivia, în a doua etapă a grupelor. Diferența de valoarea dintre cele două echipe era uriașă, astfel încât era de așteptat un monolog al chilienilor.

Așa au și stat lucrurile pe teren, Bolivia fiind, practic, inexistentă pe faza de atac. În schimb, este prima echipă de la acest turneu care a tras de timp în cel mai jenant mod cu putință, dincolo de orice limită a bunului simț.

Chilienii au avut posesie 75 la sută, au ratat mult și au dat și peste un portar în formă, bolivianul Lampe.

După 0-0 la pauză, Chile a marcat rapid în partea secundă, în chiar primul minut, grație reușitei lui Vidal. Dar Bolivia a reușit să egaleze nesperat, după o lovitură liberă de la 25 de metri executată magistral de Campos, în vinclu.

Tăvălugul chilian a produs ocazii mari de gol, ratate, însă, de Alexis Sanchez, Eduardo Vargas și Beausejour. Cele 90 de minute s-au încheiat cu o accidentare serioasă a unui bolivian, din minutul 89 până în minutul 94 meciul fiind întrerupt!

Aarbitrul a dat 8 minute de prelungire și, la ultima fază din acest timp suplimentar, a dictat penalti pentru Chile, pentru un henț în careu. Nu a fost chiar cel mai clar penalti, dar s-a făcut dreptate, pentru că oamenii lui Pizzi mai avuseseră două penaltiuri neacordate, mai clare decât acesta.

În fine, scandal din partea bolivienilor, două cartonașe galbene arătate pentru proteste și Vidal a transformat penaltiul în minutul 100! 2-1 pentru Chile, meritat după ceea ce s-a jucat, dar de un dramatism aparte, amplificat și de tragerile de timp aproape barbare ale bolivienilor.

În celălalt meci al grupei, Argentina – Panama 5-0, cu Messi intrat pe teren în minutul 61 și marcând de trei ori.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*