Chiar să fie Petrolul echipa care o face campioană pe FCSB?

tamuzgolsteaua Cel mai nebun sezon al Petrolului în Liga I, care a început cu Petrolul în postură de primadonă, aplaudată de spectatori la scenă deschisă și se încheie cu echipa ploieșteană aflată în postura artistei în care spectatorii aruncă tot felul de obiecte, poate avea și un final trist. Acela în care taman Petrolul să o facă pe FCSB campioană.

Dar, dincolo de scenarita de care românul pare că suferă de când se naște, fotbalistic, pur fotbalistic, chiar poate Petrolul să facă asta? Adică ar avea forța să rămână neînvinsă în deplasare și după meciul de la Târgu Mureș, cu ASA?

În plan pur sportiv, este limpede că dacă ASA nu poate câștiga contra unei echipe a Petrolului care oricum a jucat slab în acest retur, dar din care vor mai absenta și Tamuz și De Lucas, înseamnă că nu prea ar merita să ia titlul.

Dar, și aici e marea dilemă, tocmai acesta este paradoxul pe care Petrolul l-a ridicat la rang de artă în retur, jucând slab, dar reușind să rămână neînvinsă în deplasare.

În plan afectiv, însă, ar fi chiar culmea să fie Petrolul echipa care ajută FCSB să ia titlu. Adică echipa aia formată din jucători care arată degete mijlocii fanilor ploieșteni, pe Ilie Oană, adică echipa aia care a făcut hora bucuriei, ostentativ, după un punctuleț câștigat la Ploiești, adică echipa aia care este considerată de unii ca fiind cea mai iubită din România, asta în ciuda faptului că la mai toate meciurile jucate de ea în deplasare se aude o singură scandare, obscenă, care face referire la fostul nume al grupării și la familiile acelora care o susțin!

Dacă are cineva o rețetă despre cum se joacă un astfel de meci, în care teoretica dorință de victorie este îmbrățișată cu ambiția de a pierde, să-i dea un SMS  lui Sinescu. Sau lui Teja!

 

1 Comment on Chiar să fie Petrolul echipa care o face campioană pe FCSB?

  1. nu stiu ce vreau…cred ca vreau ca petrolul sa fie neutra si pur si simplu sa joace fotbal, pur si simplu sa invinga cel care e mai bun, cu toate ca nu cred ca mai exista intrecere sportiva adevarata. mai ales dupa meciul de acasa cu asa , unde am fost mincati de arbitrii, care acum stabilesc cu adevarat cine e invingator.daca ma gindesc la echipa care ne va reprezenta tara in intrecerile europei, cred ca vreau ca steaua sa fie acea echipa, avind potenta financiara mai mare.pina laurma, ca suporter al petrolului, doresc ca aceasta echipa sa triumfe indiferent de consecinte.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*