CFR- Petrolul, fotbalul înlocuit cu spiritul de sacrificiu!

petolulgrup Victoria asta obținută de Petrolul la CFR este una foarte importantă. Este una carea arătat, din plin, că în Liga I este infinit mai important să ai spirit de sacrificiu decât să joci fotbal.

Jucătorii Petrolului au avut ceeace le-a trebuit pentru a se impune în fața unui adversar modest. Au avut atitudine, la acest capitol, Rednic reușind să îi facă pe jucători să înțeleagă faptul că este primul ingredient al victoriei. Agățându-se de fiecare minge, luptând de parcă ar fi depins de acest joc soarta echipei, petroliștii au luat totul de la Cluj, fără să ofere nimic, din punct de vedere fotbalistic.

Astafei a avut marele merit de a se fi bătut pentru o minge trimisă aiurea de Larie, a insistat și a fost faultatclar de Mincă. Teixeira, ca un adevărat fotbalist cu personalitate, și-a asumat execuția penalty-ului corect acordat și a transformat fără probleme, arătând că un campion este croit în primul rând pe un caracter solid. Vă închipuiți la ce s-a expus Filipe? Dacă rata și acum, ce scenarii s-ar fi dezvoltat, iar, în mintea unora?

Rednic a mutat logic la pauză, l-a scos pe Filipe, pentru a nu risca să ia roșu și să nu joace în returul semifinalei de cupă, și apoi l-a scos și pe Geraldo, accidentat. Abia după intrarea lui Ipsa pe teren, CFR  a avut singurele ocazii mari, ambele ratate de Tade, dar ambele apărute după erori ale croatului.

În rest, Petrolul, fără aere de favorită, chiar cu umilință, a acceptat o dominare totală a gazdelor, găsind, însă, culoarul pentru a o scoate la capăt.

Admirabili, ca atitudine, minimaliști ca fotbal etalat, petroliștii au mai luat trei puncte și au ajuns la 11 meciuri în deplasare fără înfrângere! În condițiile în care Rednic a avut probleme de lot fantastice. Și din această perspectivă, victoria obținută pe terenul lui CFR este una mare!

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*