Ce ne facem cu victoria asta? ACS Poli – Petrolul 0-1!

petrolulvictorie Rar este dat în fotbal ca o victorie să  genereze mai multe dubii decât bucurie! Este cazul succesului obținut de Petrolul la Timișoara, scor 1-0, grație golului marcat de Astafei, în minutul 24, la capătul singurei faze de atac a Petrolului care a avut coerență.

Este un lucru foarte bun în asta, acela că echipa a dat dovadă de un pragmatism feroce, acesta fiind, în general, apanajul formațiilor care au încredere în forțele lor. Și mai arată, totodată, că atitudinea și  o bună organizare sunt elemente decisive în fotbalul românesc.

Succesul de la Timișoara s-a conturat, în mare măsură, grație formei foarte bune pe care o traversează Cobrea, portarul petroliștilor fiind impecabil pe toată durata meciului, așa cum a fost și cu CFR Cluj, dar și faptului că Benga și Mișelăricu, dublați de David și Beța au accesat cutiuța sacrificiului pe terenul de fotbal.

Iar Gane are meritul imens de a fi luat presiunea rezultatelor negative de pe umerii fotbaliștilor săi, reușind să-i facă să arate ca un grup, să se ajute, efectiv, unii pe alții. De aici rezultatele peste așteptări ale Petrolului. Pentru că dacă vreun petrolist ar declara acum că se aștepta ca Petrolul să ia patru puncte din dubla cu CFR și Poli, în deplasare și fără să ia gol, ar minți cu nerușinare.

Înainte de venirea lui Gane, Petrolul se afla în Groapa Marianelor și țintea să ajungă pe Everest! Acum a ajuns la nivelul oceanului și mai are un munte de urcat pentru înfăptuirea unei minuni. Din păcate, e cel mai înalt munte posibil! Dar, doar dacă îți propui cu adevărat și mai și crezi în asta, poate fi urcat!

Acesta este rodul victoriei de la Timișoara! A generat dubii, după o perioadă de negre certitudini!

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*