Câți bani mai iau jucătorii Petrolului din contracte, după intrarea în insolvență

lupiantr În mod normal, la un club de fotbal, atunci când se intră în insolvență se plafonează și nivelul salarial al jucătorilor. Cum scopul final al insolvenței este acela de a scăpa de creditori, desfășurarea activităților care aduc lichidități menite să asigure plata datoriilor și reducerea drastică a cheltuielilor sunt prioritare.

Așa că nu e nicio surpriză într-o decizie de plafonare a salariilor jucătorilor de la Petrolul. Acest plafon a fost stabilit, din spusele unor angajați din club, la 5000 de euro pe lună.

Cert este faptul că salariile se plătesc, în insolvență. Și atunci e logic să te întrebi, va jucătoru, dacă e mai bine să iei 5000 de euro, și să fii sigur că îi iei, sau să ai de luat 10000, dar doar să ai de luat?

Fotbaliștii Petrolului au înțeles asta, cei care au rămas să joace în retur. În cazul celor care își termină contractele în vară, situația e limpede. Ei vor deveni atunci liberi de contract și își vor putea negocia alte înțelegeri, inclusiv primele de instalare, care sunt substanțiale, de multe ori. Acesta pare a fi și motivul pentru care și nou-veniții la Petrolul au semnat contracte doar până la vară.

Excepția ar trebui să o reprezinte, însă, Tamuz. Israelianului nu îi expiră contractul în vară, asta însemnând că singura lui șansă de a pleca de la Petrolul este aceea de a avea evoluții cât mai bune, pentru ca Petrolul să aibă oferte pentru el. Tocmai de aceea, având un produs vandabil cu adevărat, oricât ar părea de impersonal, este firesc să faci excepție și în privința salariului său, în speranța că vei compensa cu suma primită la eventuala vânzare.

Așa cum jucătorii au înțeles care e situația, și administratorul judiciar trebuie să înțeleagă, însă, cât de importantă este clasarea pe podium în campionat, din perspectiva drepturilor de televizare, astfel încât și măsurile luate să susțină atingerea obiectivelor.

foto: fcpetrolul.ro

1 Comment on Câți bani mai iau jucătorii Petrolului din contracte, după intrarea în insolvență

  1. De un singur lucru trebuie sa fie constienti jucatorii Petrolului… acela de a nu „fenta” fotbalul, de a lupta cu toti ochii minti si cu toate energiile cumulate de care dispun ptr a fi in vizorul cluburilor si campionatelor unde vor sa activeze in viitor si unde vor sa castige bani mai frumosi si echipa sa se claseze ( daca mai si pot???..)pe podiumul aducator a peste 3 milioane de euro din drepturi de televiziune !.. PS si eventuala castigare a Cupei Romaniei este aducatoare a peste 400.000 de euro !!!…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*