Când fotbalul se joacă pentru a marca: trei meciuri din Chile, 19 goluri!!!

ohiggins Frumusețea campionatului chilian de fotbal este una ascunsă pentru majoritatea amatorilor de fotbal din România. Din păcate!

Meciurile jucate aseară și în această dimineață în prima ligă din Chile au arătat, încă o dată, ce frumos poate fi fotbalul atunci când el se joacă doar cu scopul de a marca. Nu de a trage de timp, nu de a bloca neapărat adversarul, nu cu scopul de a rupe cursivitatea.Este un fotbal șampanie! E pentru spectatori și telespectatori, că ei contează, pentru ei se joacă!

Etapa a început cu partida dintre Palestino și OHiggins. A fost 3-3, o nebunie, cu răsturnări de scor și două cartonașe roșii, câte unul de fiecare. Apoi, în al doilea meci al zilei, Huachipato și Universidad Catolica au plusat la numărul de goluri: A fost 3-5, tot cu două cartonașe roșii, împărțite.

În fine, în ultimul meci al miniseriei de 3, Deportes Iquique și Audax au lăsat-o mai moale! A fost ”doar” 3-2, cu un singur catonaș roșu, primit de oaspeți. Atenție, însă, aceasta a fost scorul încă de la pauză!

19 goluri marcate în trei meciuri! O nebunie frumoasă, pusă în practică de jucători cu tehnică formidabilă, orice echipă din Chile având mijlocași și atacanți cu mult peste ce există în campionatul românesc! Fundașii, în schimb, au momentele lor de rătăcire! Oricum, pentru aceia care iubesc fotbalul opus de cel jucat prin Europa, care este super-tacticizat, orientat pe blocarea adversarului, nu pe creație, campionatul din Chile este o delicatesă.

Foto: ohigginsfc.cl

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*