Când fotbalul e o corvoadă!

tamuz Când un meci de fotbal devine o corvoadă pentru unii purtători de echipament, este limpede că nimic bun nu poate apărea. Petrolul a condus cu Astra, dar a pierdut pentru că jucătorii în galben şi albastru nu au înţeles că valoarea unui fotbalist este augmentată de voinţă, dincolo de calitatea tehnică.

Până acum, existând motivaţia, calitatea tehnică precară a multor jucători petrolişti era mascată de unele rezultate obţinute cu sufletul, în primul rând, dar şi cu execuţiile fotbalişilor de valoare care au fost şi au plecat. Acum, însă, în stare pură, fără motivaţie, e limpede că lipsa de valoare e principala cauză a hăului în care echipa se află, orbecăind.

Petrolul a pasat mult în prima repriză cu Astra, a ratat două ocazii importante prin Satli şi Ipsa, dar a intrat la cabine din postura de egală a  Astrei, gruparea din Giurgiu având şi ea o şansă bună de gol, după o gafă a lui Filip.

Partea secundă a început bine pentru ploieşteni, Astafei fiind faultat în careu de Nuno Pinto, în minutul 51. Tamuz a marcat din penalty şi se părea că Petrolul întrerupe seria incredibilă de patru etape consecutive cu eşec acasă.

Schimbările celor doi antrenori, însă, aveau să decidă rezultatul final. La Astra au intrat Budescu şi Alibec, la Petrolul Tchite şi Fanchone. Şumudică a fost inspirit pentru că Budescu şi Alibec au conlucrat la golul de 2-1 pentru Astra (86), după ce, în prealabil, Pinto, lăsat să centreze de Astafei, i-a oferit un assist lui Takayuki (83)

Fanchone, intrat în locul lui Peteleu, accidentat, a fost din alt film, în finalul jocului, tocmai acolo unde ardea focul mai tare, iar Tchite nici nu s-a văzut.

Aşa s-a scris istoria unui meci care a mai bifat un element negativ în istoria Petrolului: Astra a câştigat pentru prima dată în existenţa ei pe Ilie Oană!

Petrolul, în plan negativ, continuă să uimească fotbalul european, fiind singura echipă aflată pe podiumul competiţie interne, cu şapte eşecuri pe teren propriu!

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*