Bomba bombelor la Copa America: Brazilia eliminată din faza grupelor!

copaameirica Ediția Centenario a Copei America este una de un dramatism aparte. După ce Venezuela e eliminat-o pe cea mai titrată echipă din istoria competiției, Uruguay, acum a venit rândul Braziliei să părăsească turneul din faza grupelor.

În ultimul meci al grupei, Brazilia avea nevoie de un singur punct  în meciul cu Peru pentru a câștiga grupa. Cu gândul mai mult la meciul care se prefigura în sferturi, contra Columbiei, brazilienii au uitat că Peru nu este chiar orice echipă, ea fiind una dintre protagoniste și la trecuta ediție a Copei America.

În aceste condiții, cu Dunga preferând să joace la mica ciupeală, nu să câștige (i-a lăsat pe bancă pe Hulk, Jonas și Marquinhos), Brazilia s-a văzut taxată de foarte bine organizata echipă peruviană, acesta fiind, de altfel, punctul forte al naționalei Peru de când  e antrenată de argentinianul Ricardo Gareca.

A fost 0-1 grație unui gol marcat cu mâna de Raul Ruidiaz, jucătorul lui Universitario de Deportes, în minutul 76. O greșeală mare de arbitraj care a trimis Brazilia acasă.

Pe de altă parte, însă, Brazilia a fost incapabilă să marcheze la acestă Copa America în două din cele trei meciuri jucate: 0-0 cu Ecuador și 0-1 cu Peru. Singurele goluri ale brazilienilor au fost marcate în victoria 7-1 cu Haiti. Iar dacă nu poți marca decât cu Haiti, poate e mai bine să te duci acasă!

De acest rezultat se bucură cel mai mult Columbia, care va înfrunta Peru în sferturi. Dacă se mai poate bucura, ținând cont de faptul că Peru e neînvinsă până acum!

În al doilea sfert de finală care s-a stabilit deja, SUA, gazda competiției, va înfrunta Ecuadorul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*