Blestemul sportului ploieștean: consilieri locali sau primari orbiți de putere și puși pe căpătuială!

cl Baschetul e la un pas să moară în Ploiești, voleiul a murit de multă vreme, doar fotbalul a fost salvat prin intervenii directe, nu din convingere, ci pentru că, în viziunea aleșilor locali, consilieri sau primari efemeri, generează un bazin electoral mai mare!

Când Petrom-ul a desființat o echipă de volei absolut încântătoare, multiplă campioană, i-a durut în fund pe aleșii locali de atunci că moare o echipă care aducea fală orașului: E echipa lui Bercea, dă-o încolo!

Acum, a venit rândul celei mai mari echipe din istoria jocurilor sportive ploieștene: echipa de baschet CSU Asesoft!

Credeți că există consileri locali care să spună acum: Dă-o încolo, e echipa lui Ghiță?

Ploieștiul este un oraș care a respirat fotbalul Petrolului, dar care a stat, în ultimii 12 ani, cu mâna întinsă spre CSU Asesoft, pentru a da concretețe ideii de performanță, un oraș care pare pregătit acum, prin factorii săi de decizie, să dea și o rangă în dinți unei echipe care a căzut, din păcate, în genunchi! Uitând de orice satisfacție oferită tuturor, pe banii unuia singur!

Fotbalul a fost singurul sport pentru care s-a reacționat vreodată în Consiliul Local. Și atunci, însă, doar din perspectiva interesului electoral. Sau, în cazul unora dintre consilieri sau foști primari, de frica fanilor sau tocmai din interesul de a-i avea aproape.

De ce la Târgu Mureș, la Pitești, la Craiova sau la Arad se poate ca sportul să fie ajutat direct de consiliile locale, sau ajutat indirect prin sponsori aduși de aleșii locali, iar la Ploiești nu se poate, trebuie să explice aleșii noștri. Fricoșii care se tem acum de DNA, din cauza a ceva ce tot ei au făcut,dar care erau curajoșii de serviciu când totul era bine și frumos. Mai ales pentru ei! Închipuiți-vă doar câți sunt aceia care-i ștergeau bombeurile lui Bădescu și care acum sunt niște biete fete mari, care nici nu l-au cunoscut pe fostul primar! Farisei, ”bulgăroi cu ceafa groasă, grecotei cu nas subțire!”. Nu toți, evident, dar, din păcate, cei mai mulți!

Iar noi, la rândul nostru, să avem mai mare grijă atunci când votăm! Și, în primul rând, să votăm, nu să stăm acasă, ca să își pună ei oamenii lor, perfecți pentru a distruge sportul ploieștean. Printre altele!

Despre handbal și celelalte secții de la CSM Ploiești nu trebuie amintit aici, pentru că, în aceste cazuri, vorbim despre un club sportiv politizat total, în care nu capacitatea profesională contează, ci doar relațiile de prietenie sau de partid!

Moare baschetul ploieștean, fricoșilor și ”corecților” care sunteți! Faceți și voi ceva?

Foto: adevarul.ro

8 Comments on Blestemul sportului ploieștean: consilieri locali sau primari orbiți de putere și puși pe căpătuială!

  1. UN ORAS ARE DE REGULA SUSTINERE DIN PARTEA ORGANELOR LOCALE CAND AU EDILI SI CONSILIERI ” DESTUPATI” SI IUBITORI DE SPORT !.. IN SPANIA SPORTUL ESTE POLITICA PRIOPRITARA DE STAT ..POLITICA PRIN CARE ADIACENT CONVERG SPRE PUBLICITATEA DE CARE ARE NEVOIE TARA PE MULTIPLE PLANURI si-nspecial pe plan EXTERN : POLITICA, ECONOMIE ( deci implicit TURISM) ..RATING samd, REAL MADRID , CF BARCELONA , SEVILLA si toate celelalte cluburi avand cifre de afaceri IMPRESIONANTE ..de sute de mii de euro alocati numai ptr viitoare transferuri ….DEVENIND ” PRIN GRIJA STATULUI ” CELE MAI MARI EVAZIONISTE DIN TOATA LUMEA si nu mai zice nimeni absolut nimic !… Pai la noi in urbea asta ” cenusie” si CAPUȘATA de MOGULI si INTERLOPI LOCALI daca s-ar raspandi vestea ca … alesii Consiliul Local si ai Primariei aloca 5-6 milioane ptr cluburile de fotbal, handbal si baschet din oras care activeaza in diviziile de elita nationale ,s-ar si ridica limitatii si prostalaii care-i ” fu..grija de capra vecinului” sa spuna ca ..: noi n-avem dotari in spitale si-n scoli , n-avem canalizari , drumuri bune sau iluminat stradal in mai nu stiu ce zona si DIN BUZUNARUL NOSTRU le dam bani alora de la ASESOFT sau de la Petrolul ?!… NU MERITAM NOI NIMIC BUN CARE SA NE RIDICE RATING -ul DE URBE IMPORTANTA A TARII ..chiar el venind si prin prisma sportului , atata timp cat orasul este cuprins de perceptii si ideologii perimate si venite dinspre exponentii generatiei a treia..majoritare si „conservatoare” !

  2. UN CLUB SPORTIV CU PERFORMANTE LA NIVEL NATIONAL DINTR-UN ORAS ARE DE REGULA SUSTINERE DIN PARTEA ORGANELOR LOCALE CAND AU EDILI SI CONSILIERI ” DESTUPATI” SI IUBITORI DE SPORT !.. IN SPANIA SPORTUL ESTE POLITICA PRIOPRITARA DE STAT ..POLITICA PRIN CARE ADIACENT CONVERG SPRE PUBLICITATEA DE CARE ARE NEVOIE TARA PE MULTIPLE PLANURI si-nspecial pe plan EXTERN : POLITICA, ECONOMIE ( deci implicit TURISM) ..RATING samd, REAL MADRID , CF BARCELONA , SEVILLA si toate celelalte cluburi avand cifre de afaceri IMPRESIONANTE ..de sute de mii de euro alocati numai ptr viitoare transferuri ….DEVENIND ” PRIN GRIJA STATULUI ” CELE MAI MARI EVAZIONISTE DIN TOATA LUMEA si nu mai zice nimeni absolut nimic !… Pai la noi in urbea asta ” cenusie” si CAPUȘATA de MOGULI si INTERLOPI LOCALI daca s-ar raspandi vestea ca … alesii Consiliul Local si ai Primariei aloca 5-6 milioane ptr cluburile de fotbal, handbal si baschet din oras care activeaza in diviziile de elita nationale ,s-ar si ridica limitatii si prostalaii care-i ” fu..grija de capra vecinului” sa spuna ca ..: noi n-avem dotari in spitale si-n scoli , n-avem canalizari , drumuri bune sau iluminat stradal in mai nu stiu ce zona si DIN BUZUNARUL NOSTRU le dam bani alora de la ASESOFT sau de la Petrolul ?!… NU MERITAM NOI NIMIC BUN CARE SA NE RIDICE RATING -ul DE URBE IMPORTANTA A TARII ..chiar el venind si prin prisma sportului , atata timp cat orasul este cuprins de perceptii si ideologii perimate si venite dinspre exponentii generatiei a treia..majoritare si „conservatoare” !

    • pe noi nu trebuie sa ne fu…grija de capra vecinului ci de „capra” noastra care adus in faliment clubul petrolist, care este un brand local cistigator de cupe si campionate. in orice buget municipal exista sume alocate prntre altele si sportului, ca atare alesii locali pot repartiza sume in mod legal tuturor sporturilor, cu conditia sa exista vointa politica. oare cine a vindut si in ce conditii, actiunile clubului sc petrolul?

      • Pe Badescu sau Eparu..care a fost un ” jucator de fotbal” prin Div. A pe atunci…nu-i intereseaza decat ȘPRIȚUL, MANELELE si „BUZUNARELE DOLDORA” !.. Cupa luata de Petrolul in 2013 a fost trecuta de Primaria Ploiesti ….ca o victorie PSD !

    • SPORTUL NU E SUSTINUT POLITIC.. SI DECAT SA TE CALCE DNA-ul , DIICOT-ul si alte agentii – asa-zise ale statului- ” care cer taxe de protectie” , MAI BINE DAI BIR CU FUGITII ! ORICUM..ASESOFT-ul , PRECUM SI FC PETROLUL si cele doua echipe de handbal ale CSM-ului TREBUIESC SUSTINUTE FINANCIAR DE CATRE TOATA SUFLAREA PLOIESTEANA ..NU NUMAI DE LICURICII ASTIA CARE-SI CUMPARA CAUNELE PRIN CONSILIUL LOCAL sau prin PRIMARIE !

  3. De ce pe toti „alesii” ii doare doar de fotbal? Simplu : deoarece acolo se vehiculeaza bani negri.In ceea ce-l priveste pe autorul articolului, mare pasionat dupa baschet, sa remarc unilateralitatea discursului.Daca ar fi plans pentru toate sporturile care au adus mandrie Ploiestiului si care au fost distruse prin nepasare si neimplicare financiara, as fi aplaudat. Dar asa ? De ce mi-ar pasa de o echipa de mercenari stransi din cele patru zari si nu m-ar durea mai tare de sutele de sportivi si antrenori ploiesteni aducatori de zeci de medalii nationale si internationale,care sunt cetateni ai Ploiestiului, sunt copiii nostri.Daca am pleda pentru sport ca intreg si diversificare,ca modalitate de modelare a caracterului tineretului nostru, a sanatatii fizice si mentale, ar fi mai util si mai moral. Altfel, fiecare murim pe limba noastra si plangerea doar a propriei noastre pasiuni sportive este ca un strigat in abis : inutil.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*