Becali, Petrolul și ploieșteanul veșnic nemulțumit!

becali Faptul că Becali a anunțat că ar vrea să preia Petrolul ține de normalitatea declarațiilor pe care le-a făcut, de-a lungul timpului, acest personaj. Nu e o surpriză. Și nici valul de reacții pe care l-a provocat.

Extremele sunt clare: ”Lasă, bă, că e bine cu ăsta că o să bage bani!” și ”N-ai ce să cauți aici, ciobane!” Între aceste extreme, însă, se definește suporterul petrolist.

E limpede că Becali poate spune orice atât timp cât are cine să i se uite în gură. Important este să ai capacitatea de a filtra informațiile pe care le primești și de a distinge glumele proaste de realitate.

Din păcate, după atâtea experiențe la care am fost părtaș în viața acestei echipe, un lucru este limpede: suporterul petrolist îl va înjura mereu pe acela care conduce, nu va da doi bani pe nimic din ce se face bine și va căuta, în permanență, să arate pe cineva cu degetul.

Becali nu va veni la Petrolul, dacă mai există vreo urmă de moralitate în fotbalul ploieștean. Dar asta nu înseamnă că suporterul petrolist, cu excepțiile de rigoare, va înțelege fenomenul mai profund ca înainte. Mereu va căuta să schimbe ceva, să creadă că el va decide soarta clubului.

Să recapitulăm!

”Să plece Bercea și Luca!”- au plecat!

”Petrolul e al nostru!” – a fost, teoretic!

”Vivi, pentru noi ai plâns, este de ajuns! – a fost”

”Pleacă, Răchită, că ne duci în B!”- a plecat!

Apoi, parteneriatul Walter – Capră a adus o cupă a României și două participări consecutive în play-off-ul Europa League, după decenii de anonimat. Nu a contat!

”Andi Crângu și cu Capră să….”- vor pleca și ei, logic și vor rămâne locuri vacante pentru injurii.

Indiferent, însă, cine va fi următorul patron al Petrolului, va primi, mai devreme sau mai târziu, același tratament.

Și atunci, bazaconia asta a lui Becali nu a făcut altceva decât să reliefeze, dacă mai era cazul, că suporterul petrolist are ca trăsătură perpetuă nemulțumirea.

Or, atât timp cât semeni vânt, nu poți culege decât furtună!

Petrolul va merge mai departe și fără Capră, și fără aberațiile lui Becali, și fără Crângu. Dar la braț cu suporterul petrolist, veșnic nemulțumit! Iar asta nu poate fi o bază reală pentru nimic bun!

foto:digisport

 

 

4 Comments on Becali, Petrolul și ploieșteanul veșnic nemulțumit!

  1. Edi Moldovan un ziarist inteligent dedicat sportului ploiestean care cunoaste foarte bine si suporterii lupilor galbeni a publicat un articol de la care ar fi bine ca cei vizati sa invete ceva

  2. Din pacate ai mare dreptate. Asta am observat si eu. Dar nu cred ca starea asta se regaseste doar la suporterul petrolist, din pacate aceasta este atitudinea cetateanului roman, sa se planga de altii, sa nu fie niciodata multumit…

  3. Sunt intru totul de acordu cu acest articol dar eu sunt de parere ca acest club apartine comunitatii,cu un management bun si bine conturat primaria ar putea ridica acest club undeva sus in fotbalul din România ceva gen Barcelona (bineinteles respectand diferenta de valoare) dar cum toata lumea in România doreste astazi sa investeasca maine sa se imbogateasca este cam un vis ce il visam toti suporterii Petrolisti ,numai daca se vrea se pote

  4. Mai Edy ai 99% dreptate (nimeni nu e perfect) dar indiferent cine vine la FCP, e huiduit si injurat.Sunt cativa acolo in galeriile astea care ….. Cum sa-i educi acum?Daca vin din Emirate sau Qatar tot la fel patesc.Astia sunt… si cu astia defilam…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*