REVEDERE PESTE ANI

Septembrie 7, 2009 by Cristi Damian  
Filed under Fotbal Liga a III-a, Stiri principale

alexandru pall si teofil codreanu Meciul de Liga a III-a dintre Rapid Bucureşti II şi Petrolul Teleajen Ploieşti, joc disputat la finele săptămânii trecute, a prilejuit o revedere între doi foşti mari jucători pe care ţara noastră ia avut la mijlocul anilor 60. Este vorba despre Teofil Codreanu şi Alexandru Pall, primul fiind extremă stânga la Rapid Bucureşti, cel de-al doilea fundaş dreapta la Petrolul Ploieşti.

În anii 60 cei doi nu se menajau în meciurile dintre echipele lor, duelurile dintre aceştia fiind extrem de atractive. Anii au trecut peste amândoi, dar acest fapt nu ia împiedicat să-şi amintească cu plăcere de anii când erau regii stadioanelor de fotbal de la noi din ţară.

Poreclit Şoni, Alexandru Pall era un fundaş dreapta bătăios, cu o viteză foarte bună, fiind un jucător ambiţios, luptător, dar şi tehnic în acelaşi timp. A făcut parte din lotul de juniori al României care a câştigat la Bucureşti  Campionatul European de profil. În semifinale, a dat golul decisiv al calificării în ultimul act, unde ţara noastră a învins cu 4-1 reprezentativa similară a Iugoslaviei, intrând, implicit, în posesia trofeului. După acel turneu final, Pall a făcut parte din echipa Viitorul, care a fost înscrisă în Divizia A, fără a putea deveni însă campioana. Era o echipa bună, care punea probleme, Pall fiind unul dintre jucătorii săi de baza. A dovedit calităţi şi de tehnician, în special la tineret-rezerve. A fost, deci, un jucător care a reprezentat ceva în istoria Petrolului.

Teofil Codreanu era alintat ”Parpală” de către suporteri, fiind un jucător cu o mare rezistenţă fizică, o bună tehnică individuală şi simţ tactic de invidiat. A evoluat pe postul de extremă dreapta, aducându-şi un important aport la realizarea unor frumoase performanţe colective, printre acestea înscriindu-se cucerirea titlului de campion naţional, ediţia 1966-1967, şi a Cupei României, ediţia 1971-1972.

Actualmente, Teofil Codreanu este delegatul echipei Rapid Bucureşti II, în timp ce Alexandru Pall ocupă funcţia de director tehnic al grupării Petrolul Teleajen Ploieşti. Nu există în nici un moment să-şi laude sau să critice actualii elevi, fiind foarte iubit de către echipierii grupării din Teleajen.

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!